Grasshoppers

Ljetno kino Bačvice
akrobatika
Roditeljsko upozorenje:
5+

Petak 10.06.2022. / 19:30

Circus Katoen (Belgija)

Grasshoppers

Priroda na ovom svijetu mora podnijeti mnogo toga. Circus Katoen traži razigrani način da prikaže taj proces time što stavlja travnjak u fokus svoje predstave. Trava je živi materijal i svima je prepoznatljiva. S jedne strane vrlo ranjiva, a s druge strane može izdržati mnogo. U ovoj predstavi Circus Katoen uklanja komadić zelene boje iz svog prirodnog staništa i podiže ga iznad razine tla pomoću postolja, dasaka, užeta i svojih tijela. Publika prati umjetnike koji pretvaraju komad trave u objekt koji se doslovno može pokretati, manipulirati i kontrolirati. Umjetnici se nadaju da će na taj način kod gledatelja probuditi empatiju. Empatiju prema krhkoj prirodi.

Nakon četiri godine i izvedbe predstave “As heavy as it goes…” u Amfiteatru Doma mladih, ponovno ugošćujemo belgijski dvojac Circus Katoen. Volimo i cijenimo njihov rad zbog ekoloških načela kojih se pridržavaju i koji se prelijevaju iz privatnog u poslovni svijet. Predmeti s kojima rade predstave prirodni su/biorazgradivi/reciklirani i moraju stati u njihov mali kombi. I prije nego što je održivost postala trend, Sophie i Willem vodili su se ovim načelima. Čak i naziv kolektiva (Katoen = Pamuk) govori o kakvim se umjetnicima radi – pamuk,  kada se proizvodi na održiv način, je čista, prirodna tkanina, mekana, ali vrlo jaka, karakteristika koja se također može naći u njihovim radu.

Circus Katoen laureat je circusnext programa potpore suvremenim cirkuskim umjetnicima u ediciji 2015-2016.

Izvedba predstave “Grasshoppers” realizira se uz financijsku podršku Flanders – State of the Art, Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

https://www.circuskatoen.com/en

Pokreni video

Važno!

Kupnja karata omogućena je putem online prodaje Entrio sustava: https://www.entrio.hr/event/festival-neobicnih-obitelji-11450

Kupnja karata biti će moguća u Ljetnom kinu Bačvice (petak, subota od 10:00) i Gradskom kazalištu lutaka Split (četvrtak, sat vremena prije početka predstave).

važne obavijesti

Ulaznice možete kupiti online WEBshopu i na ulazu u Ljetno kino Bačvice tj. Gradsko kazalište lutaka Split.pratite nas na društvenim mrežama

kontaktirajte nas!