O festivalu

Room 100

O festivalu

Festival neobičnih obitelji okupit će umjetnike iz četiri država kroz šest predstava koje će u intenzivnom četverodnevnom programu splitskoj publici prikazati vrhunske monade cirkuskih obitelji iz cijele Europe. Nije slučajno da se ova karavana iskrcala baš u Splitu. Znaju za grad kroz više od 10 predanog godina rada suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 na razvoju cirkuske scene u Htvatskoj, na Balkanu i šire.

Festival se svojom programskom selekcijom želi prezentirati kao okupljalište umjetnika i publike željne visoko kvalitetnih, inovativnih i angažiranih predstava suvremenog cirkusa. Prostori Doma mladih, Gradskog kazališta lutaka Split i ispred planinarskog doma Umberto Girometta poslužit će kao mjesta stvaranja intimnog odnosa između umjetnika i publike, one postojeće i one nove koja će se tek upoznati sa svijetom suvremene cirkuske umjetnosti, njezinim razvojem, značajem, žanrovima i trendovima.

Festival nosi naziv „Festival neobičnih obitelji“ referirajući se na kreativnu i složenu zajednicu cirkuskih umjetnika i njihove publike. Suvremena cirkuska umjetnost je puno više od same umjetničke forme. Specifični zahtjevi za fizičkom spremom, karakter interdisciplinarnosti između izvedbene i konceptualne umjetnosti, kao i uvjeti produkcije, često obilježavaju, ne samo rad, nego i život cirkuskih umjetnika. Iz tih razloga nastaje energična, intimna i prisna suradnja među članovima kolektiva. Magija cirkusa nastaje kada se ta energija prenese na publiku. Cilj ovog festivala je stvoriti upravo taj efekt i razbiti barijere između publike i izvođača, grada i cirkuskog šatora, obitelji kao zajednice i nužnosti. Granice tijela i uma zajedničke su svima, cirkuski umjetnici samo pretvaraju te granice u kreativni proces izražavajući kroz njih metafore svakodnevnog života. Svojim nazivom ovaj Festival prepoznaje složenost i intimnost svakodnevnih ljudskih odnosa te želi otvoreno razgovarati o svim različitim aspektima životnih odabira koje na kraju od svih nas čine „cirkusante“ u vlastitim okruženjima.

Antonia Kuzmanić, umjetnička direktorica Festivala

O nama

ROOM 100 je međunarodno nagrađivani suvremeni cirkuski kolektiv iz Splita osnovan od strane Antonije Kuzmanić i Jakova Labrovića 2010. godine. ROOM 100 bavi se produkcijom i distribucijom angažiranih predstava suvremenog cirkusa, performansa i ostalih umjetničkih radova kolektiva, upravlja HALOM 100 – rezidencijskim prostorom za istraživanja u suvremenoj cirkuskoj umjetnosti, ugošćuje međunarodne suvremene cirkuske umjetnike na izvedbama predstava, rezidencijama i radionicama, realizira program filmskih projekcija “Kino Cirkus” u šest hrvatskih gradova, dovodi suvremeni cirkus u manje otočke zajednice i gradove u Dalmatinskoj zagori i Hrvatskom zagorju kroz projekt “Cirkus na margini” i provodi niz drugih projekata za razvoj publike u sektoru umjetnosti suvremenog cirkusa. ROOM 100 je partner na projektima “CIRCUS WITHOUT CIRCUS” i “circusnext PLaTFoRM” koji se sufinanciraju od strane Europske komisije kroz program Kreativne Europe te je članica Circostrada mreže (Antonia Kuzmanić članica je upravnog odbora Circostrade od 2018.g.)

Tko je tko


Antonia Kuzmanić
Umjetnička direktorica i izvršna producentica


Jakov Labrović
Asistent selekcije programa


Jere Kuzmanić
Asistent produkcije i vizualni identitet


Ivana Šarić
Asistentica produkcije


Antea Vrdoljak
Ured za goste


Ana Nevešćanin
PR i ured za goste


Franko Sardelić
Glavni tehničar festivala


Marko Dajak
Vizualni identitet i tehnička ispomoć


Griša Kuzmanić
Dijete festivala

važne obavijesti

Ulaznice možete kupiti u WEBshopu, na Entrio prodajnim mjestima ili u festivalskom uredu.Molimo vas da pazite na pridržavanje epidemiološkim mjerama i izbjegavate stvaranje gužvi.pratite nas na društvenim mrežama

kontaktirajte nas!

Popratni program

5.9.2021. / 20:00h / Ljetno kino Bačvice
Kino Cirkus: Dumbo

Naše ovogodišnje festivalsko druženje počinje s projekcijom Disneyevog klasika “Dumbo” koji ove godine slavi 80 godina od prve projekcije.


10 i 11.9.2021. / 11:00h / festivalski ured
kave s umjetnicima

Dan nakon izvedbi predstava, družit ćemo s umjetnicima uz kavu i kroasane – dođite, pitajte ih sve što vas zanima o životu cirkuskih umjetnika!


11.9.2021. / 12:00h / Beton kino
projekcija filma "Ovo bi mogao biti cirkus"

Ovaj eksperimentalni film dokumentarističke note Nikole Mijatovića Bangavog ukazuje na nedostatak adekvatnih prostora za rad cirkuskih umjetnika… Rezerviraj svoje mjesto: https://forms.gle/7r41fjehzcDD9sZh9


13. - 15.9.2021. / 10:00 - 13:00 / HALA 100
radionica akrobatike s Un loup pour l'homme

Radionica partnerske akrobatike s inovatorima ove cirkuske discipline, kolektivom. Rezerviraj svoje mjesto: https://forms.gle/G7JSDbB4Za79EUqX7


Važno!

Kupnja karata omogućena je putem Entrio sustava – putem online prodaje

https://www.entrio.hr/event/festival-neobicnih-obitelji-9794

i na prodajnim mjestima: Dancing Bear (Dioklecijanova 6) i optika Ghetaldus (City Centar One). Prodajna mjesta van Splita potražite na https://www.entrio.hr/outlets.

Kupnja karata moguća je i u Festivalskom uredu (ulaz u Galeriju Doma mladih) od ponedjeljka 6.9. do srijede 8.9. od 11h do 18h, a od četvrtka 9.9. do kraja Festivala od 11h do 20h. Karte za predstavu “SO.” prodavat će se u Gradskom kazalištu lutaka Split sat vremena prije početka predstave.

Radi preporuka u sprječavanju širenja COVID-19 bolesti potičemo vas da svoje karte kupite online. Broj ulaznica je ograničen.